MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Werk in uitvoering: MTBroute Bentwoud

  • donderdag 22 augustus 2024

In het Bentwoud wordt hard gewerkt aan de MTBroute Bentwoud. Op hun website schrijven ze daar het volgende over:

 

"We krijgen bijna dagelijks wel mail van mensen die benieuwd zijn hoever we zijn en of er al gefietst kan worden, en ook als we ter plaatse zijn worden we aangesproken. Hoog tijd voor een update dus.

Want… inmiddels gebeurt het echt. In het Bentwoud wordt hard gewerkt aan de MTB track. Er is gesnoeid door vrijwilligers, en door de aannemer, momenteel wordt er gegraven, is onze trailcrew ook bezig om daar waar mogelijk wat extra vorm aan te brengen, wordt er wegendoek aangebracht, halfverharding uitgereden en gaan we weer shapen en dan zorgen dat er wat stevigheid in de baan komt."

Werk in uitvoering: MTBroute Bentwoud

foto: MTB Bentwoud

"En tegelijkertijd wordt ook de speciale fietsbrug gebouwd. De samenwerking met Staatsbosbeheer, en de aannemers verloopt uitstekend. Iedereen heeft er zin in lijkt het wel! Als ik Hannibal van The A-team was dan zou ik zeggen dat het plan uitkomt..

Het is gaaf om ieder dag te zien hoe hard het gaat en het is ook best druk. Maar het dient een doel… 13 september in de middag gaan we of laten we het lintje knippen! En in het weekend van 14 september kan er gefietst worden.
Voor die tijd nog niet, het parcours is niet af. Als je er nu zou fietsen is dat enerzijds gevaarlijk en anderzijds zou je werk te niet kunnen doen. Nog even een maandje geduld bewaren dus!"

Op de website van de route vind je meer foto's over de vorderingen.

Bron: MTB Bentwoud