MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

SHIMANO'S TRAIL BORN FUND

  • vrijdag 2 augustus 2024
Shimano stelt 10 miljoen dollar beschikbaar voor wereldwijde MTB-trailbouwprojecten

SHIMANO kondigt met trots zijn nieuwe Trail Born Fund aan. Dit Trail Born Fund is gericht op het helpen, vergroten en behouden van mountainbikeroutes en trail gebruik over de hele wereld. 

 

Door nauw samen te werken met vertrouwde partners, zal Shimano ervoor zorgen dat er echt betekenisvolle en duurzame winst wordt geboekt – zowel op lokale als mondiale schaal – en is Shimano verheugd om het harde werk van toegewijde en gepassioneerde trailbouwers te ondersteunen.

SHIMANO'S TRAIL BORN FUND

Het aanleggen en onderhouden van trails is duur. Heel duur. De kosten variëren doorgaans van $ 10.000 tot $ 45.000 per anderhalve kilometer, inclusief alles van vergunningen en impactstudies tot gereedschappen, materialen en arbeid. Maar Shimano gelooft dat het rendement op deze investering van onschatbare waarde is. Het ondersteunen van de aanleg van paden en het bepleiten van paden helpt de toegang tot paden te beschermen en uit te breiden. En dat betekent meer plekken waar we allemaal kunnen rijden en meer mogelijkheden voor nieuwe gebruikers, zoals kinderen, om deze geweldige sport te ontdekken.

 

 

TRAIL BORN FUND - hoe werkt het

Het Trail Born Fund zal zich eerst concentreren op geselecteerde gebieden in Noord-Amerika, Europa en Oceanië en zal zich tot 2025 verder uitbreiden over deze regio’s. Tegen 2026 wil Trail Born verandering bewerkstelligen in de mountainbikewereld, met de toevoeging van Azië, Afrika en Midden- en Zuid-Amerika. In alle gevallen zal de steun bestemd zijn voor legale en duurzame routes. De fondsen zullen pas worden toegewezen na een grondige beoordeling van de belangenorganisaties en de voorgestelde projecten.    

 

Shimano zal ook helpen om deze gekozen projecten te promoten, door de verhalen te vertellen van de mensen en plaatsen achter deze inspanningen. Ze zullen ook helpen bij het identificeren en verwerven van aanvullende financiering uit andere bronnen, zoals particuliere donaties en overheidssubsidieprogramma's.

 

 

Uitbreiding van SHIMANO's MTB-erfenis

Met de lancering in 1983 van DEORE XT M700 - 's werelds eerste MTB-specifieke componentengroep - hielp Shimano de opkomende sport van het mountainbiken tot leven te wekken. Ze waren er vanaf het allereerste begin bij en erkenden dat deze groeiende discipline anders was dan alles wat de wielerwereld eerder had gezien. Voor Shimano betekende dit het leveren van de juiste uitrusting die nodig was om deze nieuwe en opwindende vorm van avontuur op twee wielen te helpen ontwikkelen en verbeteren. 

 

In de daaropvolgende decennia heeft Shimano's toewijding aan vooruitstrevende productontwikkeling en precisie-engineering van discipline specifieke componenten consequent de norm gezet voor prestaties, duurzaamheid, comfort en controle.

 

Gedurende deze tijd realiseerde Shimano zich ook al snel dat mountainbiken, in tegenstelling tot rijden op de weg, waar het vereiste terrein standaard bestaat, collectieve samenwerking vereist om unieke en wenselijke fietsplekken te creëren en te behouden. De wortels van mountainbiken zijn inderdaad paden en zonder een sterk wortelstelsel zal de spreekwoordelijke boom omvallen.

 

Shimano heeft veel gedaan om de sport te versterken en heeft door de jaren heen talloze trail-advocaten en trailbuilding-inspanningen ondersteund. En nu gaan we met het Trail Born Fund nog een stap verder.

 

Want net als jij zijn ook wij MTB-rijders!

Informatie over geselecteerde trailorganisaties en hoe toekomstige organisaties betrokken kunnen raken bij het Trail Born Fund zal worden gedeeld na de eerste lancering van het programma.