MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Nieuwe feature op trail Mayor Flower | MTBroute Rheden

  • vrijdag 12 juli 2024

Tekst: Redactie MTBroutesNL | Foto's © Mark Meisner

Op de blauwe 'Mayor Flower' trail van de MTBroute Rheden (Veluwezoom) ligt een rode B-lijn waar sinds kort een wipwap is geplaatst. De rode B-lijn vind je na de worteldrop, trappen omhoog en een kleine jumplijn. De wipwap is een veilige behendigheidsoefening die bovendien zo breed is gemaakt dat je zelfs een voetje 'aan de grond', op halve meter hoogte, kunt zetten. 

 

De klim direct voor de wip zorgt dat je met gepaste snelheid aankomt rijden en zodoende voorkomt dat je zou kunnen doorschieten. Om de tff iets indrukwekkender te laten lijken is de wip wat langer gemaakt en zit er een Northshore afrol achter. 

Nieuwe feature op trail Mayor Flower | MTBroute Rheden

Door de voorafgaande klim zullen mountainbikers ook met een beetje afstand van elkaar op de wip aankomen rijden. Afstand houden op de rode lussen is sowieso aan te raden. Voorlopig is ervoor gekozen hier geen waarschuwingsbord voor te plaatsen.

 

De trailcrew benadrukt dat de Veluwezoom een openbaar Nationaalpark is en dat de rode lussen op de MTBroute geen bikeparkstatus hebben. Desondanks zijn met name deze lussen zeker voor 80% van de rijders uitdagend genoeg, leuk om te oefenen, te herhalen en vooral plezier op te hebben. 

 

 

Een mountainbikeroute als deze komt niet zomaar tot stand. Vijf jaar geleden zijn vrijwilligers van de Trailcrew gestart met een samenwerking met Natuurmonumenten en pas nu kwam deze features/ttf aan de beurt. Het is een flinke legpuzzel waarbij rekening gehouden moet worden met diverse voorschriften en belangen. Het onderhoud en van alles op en rondom de route kost bovendien enorm veel tijd!

 

"Zonder Natuurmonumenten zouden we dit nooit kunnen, maar zonder ons zouden we dit nooit hebben ;-)", aldus Leonard, een van de vrijwilligers van de Trailcrew. 

 

Woon je in de buurt, ben je enthousiast mountainbiker en heb je wat tijd over om als vrijwilliger mee te helpen aan het onderhoud van de route? Meld je dan HIER aan! Jouw hulp kan goed gebruikt worden!