MTBroutes.nl Overzicht van alle Nederlandse mountainbike routes

Mart Roubos winnaar in Steinach (Dld)

• zondag 30 juni 2024

Mart Roubos uit Almelo is zaterdag 16 juni in Steinach (Dld) winnaar geworden tijdens een wedstrijd in de IXS Downhill cup. Mart is bezig aan een geweldige serie wedstrijden. Vier weken geleden won hij ook al in het Duitse Willingen. Hij kijkt alweer uit naar de volgende week waar hij dan in het Tsjechische Spicak aan de start zal verschijnen.

Tekst: Gert Rigter | Foto's © Johan Roubos

De 16 jarige Mart, net geslaagd aan het Zone College voor zijn MAVOdiploma, gaat na de vakantie de opleiding eerste fietstechnicus volgen aan de Twentse ROC de Sumpel. Naast zijn studie is hij medewerker bij de onlangs geopende CUBE Store aan de Woonboulevard in Almelo. Hij adviseert daar met veel charme klanten tijdens de aankoop van een nieuwe fiets. Ook is hij regelmatig te vinden in de werkplaats. Want sleutelen aan fietsen is ook een van zijn passies.

klik op een foto voor een vergroting

De IXS Downhill Cup wordt georganiseerd in meerdere leeftijdsklassen. Mart komt uit in de "Youth u17" -categorie. Tijdens de afgelopen wedstrijd stond er veel wind in Steinach en had Mart wat problemen met zijn klick-pedalen. Ondanks deze probleempjes wist hij te finishen voor zijn naaste concurrenten. De uit Duitsland afkomstige Max Nieumann eindigde op 0.568 seconden als tweede en derde werd de Nieuw-Zeelander Oliver Johnstone op 2.612 seconden. Het totale deelnemersveld bestond uit 35 renners.

Mart is ook heel blij met zijn sponsoren en als een volleerd topsporter wil hij graag dat hun namen genoemd worden: Restyle Service Schutte en CUBEstores Almelo Deze bedrijven ondersteunen hem met het uitoefenen van zijn sport.