NB NoordVeluwe

Trek Benelux ondersteunt de aanleg van een nieuwe MTB-route op Noord Veluwe
De oplettende mountainbiker zal het niet ontgaan zijn dat er weer hard gewerkt wordt aan de uitbreiding van het MTB-routenetwerk in Nederland. Wielervereniging VWV Ermelo en mountainbikevereniging Noord Veluwe hebben de handen ineengeslagen om twee nieuwe routes met een totaal van 45 km aan te leggen in de omgeving van Harderwijk en Ermelo.

Deze twee verenigingen zullen ook het onderhoud van de route voor hun rekening nemen. Uiteraard is steun van het bedrijfsleven noodzakelijk om tot een mooie en goed onderhouden route te komen. Trek Benelux is hiervoor een zeer waardevolle en betrokken partner.

Door de ondersteuning van Trek Benelux is het mogelijk om door een mooi stuk zandduinen te kunnen fietsen. Er zullen namelijk houten vlonders op “het Beekhuizer zand” geplaats worden om te zorgen voor natuurbehoud. Dit zal dan ook een grandioos herkenningspunt in de route worden. Wereldwijd biedt Trek veel ondersteuning voor uitbreiding van de mountainbike infrastructuur. Dit project past dan ook perfect binnen deze filosofie.

Naast de bijdrage voor de aanleg van de natuurvriendelijk vlonders zorgt Trek jaarlijks ook voor een bijdrage aan het onderhoud. Om dit onderhoud te vergemakkelijken voor de verenigingen is er een elektrische mountainbike ter beschikking gesteld. Met deze Powerfly+ kan een kar voortgetrokken worden waarmee gereedschap vervoerd kan worden om onderhoud te plegen.

De nieuwe route zal ook aansluiten op de huidige mountainbike trail van 2.4 km van Trek Benelux, die is aangelegd op het bedrijventerrein Bouw & Infra park. De bekende routebouwer Patrick Jansen heeft de nieuwe routes uitgetekend en de aanleg gecoördineerd. Hiermee is een hoog fun gehalte met behoud van de natuur gewaarborgd.

Ride bikes, have fun, feel good is zeker van toepassing als de mountainbikers vanaf medio maart 2019 op de nieuwe routes kunnen rijden. Trek is trots dat ze dit project zo dicht bij het Benelux hoofdkantoor kunnen ondersteunen.

Info: Trekbimes.com/IMBA
Bron + Foto: BikeFreaks Magazine

FuturumShop Gripgrab

Gratis MTB Magazine 

imbfreemagazine

 

Velozine logo

Facebook 

Twitter 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fcloc9 #eef12140 #200714072153