BORCULO - Mountainbikers kunnen vanaf eind dit jaar hun hart ophalen met nieuwe parcoursdelen in Borculo, Ruurlo en Lochem.

Volgend jaar moet de totale honderd kilometer aan nieuwe mtb-routes door de Achterhoek klaar zijn.
NB RouteUpdate 600x338Wie wel eens de mountainbikeroute gefietst heeft rond Borculo, Ruurlo en Lochem, kan het beamen: het gedeelte op en rond de Lochemseberg en Paasberg, met steile singletracks, is uitdagend en leuk. De rest van de bijna 20 jaar oude mtb-route over brede zandwegen en zelfs verharde wegen is ronduit saai. Daar gaat nu wat aan veranderen. Er komen nieuwe mtb-routes.

Onderhandeld
Er wordt nu nog onderhandeld en overlegd met landeigenaren van de grond waar delen van de routes moeten komen te liggen. De grond van het parcours wordt niet opgekocht maar slechts gebruikt, is het idee. De provincie betaalt ongeveer de helft van de kosten: 100.000 euro. De gemeenten Berkelland, Zutphen, Lochem en Bronckhorst draaien samen op voor de rest. Ze betalen ieder 25.000 euro mee. In totaal wordt twee ton in de nieuwe route geïnvesteerd.
We hebben een schitte­rend gebied, maar het parcours voor mountainbi­kers is nu te saai

Nieuw leven
De nieuwe route moet het mountainbiken in de regio nieuw leven inblazen. „Net zoals mensen speciaal naar de Utrechtse heuvelrug gaan om te sporten, willen we dat ze straks ook naar de Achterhoek komen”, zegt Robert van Aalderen van werkgroep MTB routenetwerk Graafschap.

Te saai
„De mountainbikeroute van nu is niet uitdagend”, vindt Van Aalderen. Hij werkt samen met Patrick Jansen van Tracks&Trails - dat zich helemaal heeft toegelegd op het aanleggen van mountainbikeroutes. Van Aalderen: „We hebben een schitterend gebied, maar het parcours voor mountainbikers is nu te saai.”

De route door Berkelland staat nu zeer laag geklasseerd op een landelijke lijst van meest aantrekkelijke mountainbikeroutes: op plek 163 van de 190 routes in Nederland. Door de aanleg van nieuwe paden en single-tracks moet de mtb-route populairder worden. Tevens worden zo natuur en medegebruikers van het terrein ontzien.
Bron: Tubantia.nl

FuturumShop Gripgrab

Gratis MTB Magazine 

imbfreemagazine

 

Velozine logo

Facebook 

Twitter 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fcloc9 #eef12140 #200714072153