Mountainbikers uit de Drechtsteden zijn een actie begonnen op de gemeente Dordrecht er toe te bewegen om een parcours voor hen aan te leggen.

imbaoverlegDat moet gebeuren in het natuurgebied De Elzen dat onderdeel is van Nationaal Park De Biesbosch.
Onder aanvoering van de Dordtse Yvonne van Hemert is een online petitie opgesteld, die inmiddels bijna achthonderd keer is getekend. De fanatieke mountainbikester wil dit verzoek en bijbehorende handtekeningen binnenkort overhandigen aan zowel de gemeente als Staatsbosbeheer, in de hoop dat die mee gaan werken.

Petitie
"Maak uw interesse kenbaar door het ondertekenen van deze petitie en overtuig gemeente en Staatsbosbeheer’’, schrijft ze. "We zijn sportieve natuurliefhebbers die graag actie zijn in de frisse buitenlucht.’’
Volgens Van Hemert missen Dordrecht en de andere Drechtsteden een specifieke (ruige) plek waar mountainbikers hun hobby kunnen beoefenen, zonder op plekken te rijden waar dat niet is toegestaan of de bedoeling is.
"Omdat er geen officiële route is in de Drechtsteden zijn mountainbikers nu aangewezen op routes in Oosterhout en Dorst. Dat zijn de dichtstbijzijnde. En als je daar in het weekeinde komt, is het er al heel erg druk’’, stelt de Dordtse.

Volgens Van Hemert neemt de behoefte aan een ‘Dordts’ parcours toe. "Het aantal mountainbikers groeit. Dat laat het aantal ondertekenaars van de petitie ook wel zien. Oud en jong beoefenen de sport. Het is een gemis dat er in de Drechtsteden geen parcours is."

Natuur
Zonder uitgestippeld parcours mountainbiken in en rond De Elzen noemt ze verre van ideaal. ,,Je hebt ook te maken met andere mensen en dieren die er lopen. Bovendien kun je niet zomaar door de natuur gaan fietsen.’’

Dordtenaar Floris Visser hoopt van ganser harte dat de gemeente en Staatsbosbeheer gehoor geven aan de oproep. ,,Ik ben zelf heel lang bezig geweest met een route in De Elzen. Maar toen het project De Nieuwe Biesbosch is overgegaan van Staatsbosbeheer naar de gemeente hebben ze het idee niet meegenomen. Toen ik het later aan de gemeente vroeg, was het te laat. Toen was de ontwerpfase voor het project al afgelopen.’’ De gemeente kon dit weekeinde nog niet reageren op het initiatief.
Bron: BN De Stem

Gratis MTB Magazine 

imbfreemagazine

 

Velozine logo

Facebook 

Twitter 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fcloc9 #eef12140 #200714072153