Mountainbikers kunnen binnenkort een route van 60 kilometer door het buitengebied van Almere volgen.

imbaoverlegTwee bestaande parcoursen worden met elkaar verbonden en er komt een heel nieuw deel rondom stadslandgoed De Kemphaan. De stichting MTB & More heeft voor dit plan een subsidie gekregen van 60.000 euro.

Fietsen over de vuilnisbelt
De twee bestaande parcoursen liggen op dit moment in het Kromslootpark bij Almere Haven en in het Kotterbos in Almere Buiten. Om deze met elkaar te verbinden komt er een nieuw parcours, precies tussen de twee bestaande in. De nieuwe route gaat over en rondom stadslandgoed De Kemphaan. Ook gaat hij deels over de naastgelegen voormalige vuilstort Braambergen. Die krijgt daarmee een nieuwe recreatieve functie. De initiatiefnemers hopen dat de route niet alleen mountainbikefans uit Almere gaat trekken, maar ook mensen van buiten de provincie.

Bestaande route opknappen
De subsidie van 60.000 euro komt uit het programma Leader Flevoland en is voor de helft bekostigd door de EU. Daarnaast dragen de gemeente Almere en Staatsbosbeheer beide 15.000 euro bij. Stichting MTB & More wil het geld niet alleen gebruiken voor het uitbreiden van de mountainbike-routes, maar wil ook de bestaande routes opknappen. De planning is dat het hele parcours in het najaar van 2018 beschikbaar is.
Bron: Omroep Flevoland

Gratis MTB Magazine 

imbfreemagazine

Facebook 

Twitter 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fcloc9 #eef12140 #200714072153