NB Informatie TracksTrails 600x380

Een korte update van de Nederlandse trails. Wat kun je de komende periode verwachten en welke nieuwe MTB-routes zijn een bezoekje waard?

Noord-Veluwe
Wanneer het broedseizoen weer ten einde loopt, kan er weer gebouwd worden. In de gemeenten Ermelo en Harderwijk wordt na de zomer gestart met een nieuwe route van ongeveer 45 km. De route door het beboste stuifduingebied bestaat naast bestaande stukken voor 40% uit nieuw gebouwde singletracks. Op termijn zullen deze routes worden ingebed in het Veluwse mountainbikeroutenetwerk.

Ede
Wanneer er geen bezwaren komen op de vergunningsaanvraag kan iets zuidelijker ook gestart worden met de aanleg van nieuwe MTB-routes. Rondom Ede worden drie nieuwe lussen aangelegd: één bij Ede, één bij Lunteren en één bij Otterlo. De totale lengte beslaat straks zo’n 80 km en worden gekoppeld met Renkum en de routes op de Utrechtse Heuvelrug.
Meer info vind je op de Facebookpagina van MTB Zuid-Veluwe.

trail update 7 02
Tilburg
In december 2017 werd een start gemaakt met de aanleg van ongeveer 20 km mountainbikeroute in Stadsbos 013. Het project lag een tijdje stil vanwege een vergunningsaanvraag maar na de zomer kan de schop weer de grond in. Hopelijk kunnen Tilburgers binnenkort mountainbiken op een steenworp afstand van het centrum.
Meer info vind je op de Facebookpagina van MTB Stadsbos013.

Hoek van Holland
Inmiddels is er een start gemaakt met de route in de Oranjepolder bij Hoek van Holland. Het parcours wordt zo’n 4,5 km lang en is vanaf eind september te rijden voor mountainbikers in het Westland.

trail update 7 01

Draag je steentje bij
Wil jij jouw steentje bijdragen en deel uitmaken van de enorme vrijwilligerscommunity die de routes in tiptop conditie houdt? Help dan een trailcrew bij het onderhoud of word lid van een lokale MTB-vereniging die een route onderhoudt. Je kunt helpen bij het snoeien van takken, tegengaan van erosie op de route of aanleg van nieuwe singletracks.

Foto's: Tracks & Trails

Geschreven door Bart van de Vossenberg (NTFU)

Blijven genieten van onze sport
Met de financiële steun van iedere Fietssport PLUS-gebruiker kan de NTFU zich inzetten op het gebied van belangenbehartiging, zodat jij nu en in de toekomst kunt blijven genieten van onze sport, op de weg en op de trails.

 

Ben jij toe aan een onvergetelijk avontuur?
Dan is Africa Classic voor Amref Flying Doctors iets voor jou.

Ga 6 dagen mountainbiken op de mooiste dirt tracks, sta oog in oog met prachtig wildlife, bezoek projecten en zie met eigen ogen wat jouw bijdrage doet voor een betere gezondheid in Afrika. Er is altijd een editie die bij jou past!

AfricaClasic2019 1
Tanzania Classic is geschikt voor fietsers van ieder niveau. Je legt in 6 dagen 400 kilometer en 4.000 hoogtemeters af tijdens een ronde om Mount Kilimanjaro. Houd jij van een flinke uitdaging? Kies dan voor Uganda Challenge en fiets 600 kilometer en 6.000 hoogtemeters door de groene parel van Afrika.

Welke editie je ook kiest, Africa Classic is een volledig verzorgde ervaring. Wij ondersteunen jou voor en tijdens de reis.

Jouw focus: GENIETEN!

AfricaClasic2019 4 

Na een voedzaam ontbijt stap je op je mountainbike om het ongerepte Afrika te ontdekken. Je fietst met een GPS door kleine dorpjes en spectaculair landschap. Onderweg kom je in contact met de lokale bevolking en nieuwsgierige wilde dieren. In het kamp aangekomen staan er een verfrissend drankje en een smakelijk diner voor je klaar. Daarna is het met je medefietsers genieten van de indrukken van de dag bij een kampvuur onder een adembenemend mooie sterrenhemel.

Ben jij klaar voor Hard Work, Magic Moments? Schrijf je nu in!
- Uganda Challenge 22 t/m 29 juni 2019
- Tanzania Classic 5 t/m 12 oktober 2019

https://2019.africaclassic.nl/

Bericht MTBroute Haaksbergen 600x300

Het laatste stuk van de singletrack langs de Meddelerweg is afgesloten in verband met een upgrade van dat deel. Er ligt ruim 100 kuub zand op de trail dat nog verder verwerkt moet worden om dit deel aantrekkelijker te maken. Gezien de droogte, de weersvoorspellingen en de aanstaande vakantieperiode zal het wel even duren voordat de werkzaamheden afgerond zijn.

zand meddelerweg 600pxVlak voor het zand is een tijdelijke doorgang naar de weg gemaakt. De route is nog wel te rijden!

Nummer 54 van het GRATIS FREE online Bike magazine IMB staat online.

IMBMagazineIMB, het International Bike Magazine, is een GRATIS Online MTB tijdschrift. Het tijdschrift leest lekker en is inhoudelijk erg sterk en uitgebreidt.

Op de site van de makers staat het volgende te lezen: 
"Issue 54 has just gone live! Summer is here, trails are dusty, and everything is good with the world. This issue we catch up with Jill Kintner and find out how to become Queen at Crankworx, Emily Horridge gets adventurous in the French Alps and Damian Rosso heads to Vermont. The FS Funn Factory team bring us up to speed with World Cup action, and we test hot new bikes and the best dropper posts around.

Op de site kun je je aanmelden, zodat je direct op de hoogte bent van de nieuwste uitgave van dit MountainBike Magazine!  Klik HIER om IMB #54 direct te lezen.

Gratis MTB Magazine 

imbfreemagazine

Facebook 

Twitter 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fcloc9 #eef12140 #200714072153