De provincie Noord-Holland heeft definitief vergunning gegeven voor de 100 km lange MTBroute op Texel.

Dat is zondag bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van Wielersport Texel. Het langste MTB-pad van Noord-Holland is al voor een groot deel klaar. Het ontbrekende deel door het bos wordt nog vóór half maart aangelegd.
MTBers kunnen dan vanaf de veerhaven in het zuiden van het eiland tot aan de vuurtoren op de noordpunt door Nationaal Park Duinen van Texel fietsen en via de oostkust en het midden van het eiland terugrijden. 
Daarvoor zijn verschillende alternatieve routes beschikbaar. Vanwege de versterking van de waddendijk kan de buitendijkse bewegwijzering langs de oostkust pas in de loop van het jaar worden afgemaakt. Eind 2018 is de gehele route gereed.

Wielersport Texel startte in 2011 met het project omdat door het stijgende aantal mtb’ers veel klachten binnenkwamen over het illegaal fietsen over wandelpaden. In overleg met Staatsbosbeheer werd besloten de MTBroute van 9 kilometer uit te breiden tot 100 kilometer. Door problemen met vergunningen duurde het zeven jaar voordat de provincie definitief groen licht kon geven.
Zo moest het traject worden aangepast vanwege de bezwaren die Stichting Natuurbelang Amsterdamse Waterleidingduinen uit Heemskerk twee maal tegen vergunningen indiende.

Het MTB-pad kost circa 100.000 euro en wordt aangelegd met subsidie van het Waddenfonds, Texels toeristisch investeringsfonds STIFT en de gemeente Texel. Het behoort tot de langste MTB-paden van Nederland.
Bron: Noordhollands Dagblad

Gratis MTB Magazine 

imbfreemagazine

Facebook 

Twitter 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fcloc9 #eef12140 #200714072153