Communicatie op de fiets met BONX Grip
BONX03Wat je tot nu toe alleen zag bij de prof wielerploegen is nu binnen handbereik van elke sporter. Communicatie, zonder te hoeven roepen/schreeuwen, met je fietsmaatjes. Sinds enkele maanden nu ook verkrijgbaar op de Nederlandse markt de BONX Grip. Dit handige "oortje"  is een veelzijdige en vernuftige telefoon accessoire. Daar waar de mobiele telefoon internet verbinding heeft, kunnen kraakheldere gesprekken met elkaar plaatsvinden. Afstand speelt om deze reden dan ook geen rol. Zodra een van de gebruikers begint met praten, zal het gesprek onmiddellijk tot stand gebracht worden. Tot 10 deelnemers kunnen tegelijkertijd spreken en luisteren. BONX Grip is eveneens geschikt voor vis- / water -/ wintersport en buitenspellen als Paintball en Lasergames.

Het apparaatje is ontwikkeld met de hulp via een IndieGoGo crowdfunding campagne, waarin ze in 2016 meer dan $100.000 ophaalden van in totaal 619 backers. Inmiddels is de BONX Grip online verkrijgbaar. Mountainbike legende Brandon Semenuk (De Canadese Freerider) is inmiddels ook enthousiaste gebruiker van de BONX Grip. De redactie van MTBroutesNL kreeg twee BONX Grip earpieces opgestuurd om te testen.

Hoe het werkt?

BONX Grip laat zich eenvoudig middels Bluetooth koppelen aan een mobiele telefoon. Een gratis te downloaden exclusieve, intuïtieve en gebruikersvriendelijke VoIP APP (voor IOS en Android) completeert deze noviteit. Daar waar de mobiele telefoon bereik heeft, levert dit oorstuk de gebruiker onbeperkt bereik om met maximaal 10 gebruikers groepsgesprekken te voeren. De verbinding sluit zich automatisch als er niet wordt gesproken totdat er opnieuw wordt gepraat. Er kunnen tevens telefoongesprekken worden gevoerd met dit revolutionaire apparaat.

Ontworpen voor buiten activiteiten
Voor optimale veiligheid, heeft de rug van het oorstuk een open vormgeving, zodat de gebruiker zijn omgeving te allen tijde kan blijven horen. Door zijn ongeëvenaarde en revolutionaire technologie werkt het apparaat ook in extreme weersomstandigheden en op plaatsen waar het netwerk instabiel is. Twee grote toetsen maken het mogelijk om eenvoudig te dempen en het volume te regelen. Voorts is BONX Grip water en schokbestendig. BONX Grip bespaart de levensduur van de telefoonbatterij en vermindert het gegevensgebruik door alleen spraakgegevens te verzenden wanneer er gesproken wordt. Tot slot is het product ook ideaal om veilig in de stad te gebruiken, terwijl er naar muziek geluisterd wordt.

Wat viel ons op:

  • De app is eenvoudig en daardoor intuitief te gebruiken. Na het (bluetooth) pairen, kun je andere gebruikers uitnodigen voor het beveiligde (groeps) gesprek.
  • De BONX Grip is speciaal geschikt om menselijke stemmen te herkennen en reageert niet op andere geluiden.
  • De achterkant is open zodat je omgeving geluiden wel blijft horen.
  • De BONX Grip is verkrijgbaar in 4 kleuren; Zwart, Wit, Groen of Roze.
  • In de verpakking zitten meerdere maten oordopjes zodat de BONX Grip altijd past.
  • Buiten de communicatie kun je het oortje ook gebruiken om muziek te luisteren of om telefoongesprekken te voeren.
  • Dit alles (lekker veilig) gewoon met je handen aan het stuur.

BONX01

Test / Conclusie
Ons enthousiastme over de BONX Grip kwam volledig uit. Een gesprek kwam direct op gang en was duidelijk te verstaan. Het was een verademing om op deze manier met je fietsmaatje te kunnen praten zonder stemverheffing of geschreeuw. Ook bij een snelheid van 30Km á 35Km hadden wij geen last van hinderlijke rij-wind en bleef het gesprek kraak helder. Rijd je in hogere windsnelheden, dan heeft Bonx daar ook iets op ontwikkeld: een speciale spons die de windruis wegfiltert. Helaas is dit accessoire nog niet in productie genomen.

BONX02

De BONX Grip is te koop voor € 149,00 per oortje. Dit is niet echt goedkoop, maar je krijgt er een prima werkend apparaat voor en als je veilig wilt communiceren is het dit bedrag zeker waard. Bestellen? Klik hieronder.

Facebook Actie
Van de Nederlandse importeur en distributeur DigiTrading mogen we een test-exemplaar weggeven. Volgende week komen we met een speciale Deel & Like actie op Facebook. Hou dus onze Facebook pagina in de gaten. Het (actie) bericht plaatsen wij op vrijdag 15 december. Op dinsdag 19 december wordt dan de winnaar bekend gemaakt.

Gratis MTB Magazine 

imbfreemagazine

Facebook 

Twitter 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fcloc9 #eef12140 #200714072153