TILBURG - "We kijken vol verwachting uit naar het moment dat we kunnen gaan fietsen."
Tony Weggemans, voorzitter van MTB Stadsbos013, put hoop uit een cruciaal besluit: de gemeente Tilburg heeft zichzelf een vergunning verleend voor de aanleg van een route door de natuur van zuidwest-Tilburg. Probleem: eigenaren van percelen grond in het gebiedsdeel 't Geregt zullen zich hoogstwaarschijnlijk verzetten.
Voorzitter Hein Simons: "De gemeente loopt een risico." De kans is groot dat uiteindelijk de rechter er aan te pas komt.

Gas erop
Die aanleg lag, kort na de start, tien maanden stil omdat de gemeente vergeten was een vergunning aan te vragen. Sindsdien is de route hertekend na overleg met belanghebbenden in het gebied.

"We gaan er weer gas op zetten", klinkt het vanuit het stadhuis. De mountainbikeroute is een paradepaardje bij het 'openleggen' van het door Tilburgers grotendeels nog weinig bezochte gebied.

Pijnpunten
Laatste pijnpunt voor het bestuur van 't Geregt is de plek waar de mtb-route samenvalt met de kruising van de Oude Rielsebaan en het Reuselpad. ,,Daar is al verkeer van auto's, fietsers, wandelaars en ruiters. Met ook nog eens mountainbikers erbij vraag je om problemen." De route ook daar verleggen is volgens de gemeentewoordvoerder geen optie. "De grondeigenaar, de Tilburgse Waterleiding Maatschappij, wil het op ecologische gronden niet.
Bron: BD.nl

Gratis MTB Magazine 

imbfreemagazine

Facebook 

Twitter 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fcloc9 #eef12140 #200714072153