Aan de komst ging meer dan vijfentwintig jaar van onderzoek en discussie vooraf, maar nu is het dan echt zover: de opening van het Regionaal Wielercentrum Noord op sportpark Stadsbroek in Assen.

Van 15 tot en met 24 april vindt er een spectaculaire openingsweek plaats. Op vrijdag 15 april wordt het complex officieel geopend en in de openingsweek daarna worden door de vaste gebruikers BMX club FC Unitas, Stichting Wielerdrôme en mountainbikevereniging MTB Assen tal van activiteiten georganiseerd.

Jong en oud, beginner en gevorderde, recreant en wedstrijdrijder, iedereen is welkom tijdens de openingsweek om kennis te maken met het centrum en de diverse takken van de wielersport. Er is van alles te bekijken, beleven en doen! Zo kan er een kijkje achter de schermen worden genomen, zijn er MTB- en BMX-clinics, demonstraties op het terrein en de kombaan, een fietsmarkt en worden er toerritten en MTB-tochten georganiseerd. Ruim 400 kinderen uit het basisonderwijs uit Assen en omgeving, zullen op schooldagen door middel van actieve clinics kennis maken met verschillende takken van de wielersport.

Regionaal Wielercentrum Noord is hét openlucht wielercentrum van Noord-Nederland en door de centrale ligging een ideale uitvalsbasis voor sporters en recreanten uit Groningen, Friesland en Drenthe.

Het doel van het Regionaal Wielercentrum Noord, is het bevorderen van alle takken van de wielersport in Noord-Nederland. Het zal onder meer worden gebruikt voor talentontwikkeling en de breedtesport. Zo bestaat het multifunctionele complex uit een houten kombaan van 200 meter met een hellingshoek tot 47 graden, een BMX-baan van 350 meter, een wegcircuit van 750 meter asfalt en een verlicht veldrit- en MTB-parcours door de omliggende bossen. 
Het volledige programma van de feestelijke openingsweek is te vinden op www.wielercentrumnoord.nl

WIERDEN - De wielerclub FNK uit Wierden gaat aan de slag met een uitbreiding van de bestaande Mountainbikeroute Wierden.
De route wordt zowel uitgebreid als verfraaid. Voor de werkzaamheden heeft het Wierdense college van B en W een subsidie van 6.300 euro beschikbaar gesteld. Het is de bedoeling dat de operatie al op korte termijn plaatsheeft.

Volgens sportwethouder Rick Schasfoort is er een goede reden om het subsidieverzoek van de wielerclub goed te keuren. "Het beleid van de gemeente is er op gericht om de mogelijkheden voor recreatie en bewegen in de openbare ruimte te verruimen. Het verzoek van de FNK sluit hier heel goed op aan", zegt Schasfoort. Tevens vindt de gemeente Wierden de inzet van vrijwilligers die het project belangeloos uitvoeren van grote maatschappelijke waarde. "Dat was voor ons een extra argument om het subsidieverzoek in te willigen", geeft de wethouder aan.
Bron: Tubantia

Nummer 39 van het GRATIS FREE online Bike magazine IMB staat online.

IMB, het International Bike Magazine, is een GRATIS Online MTB tijdschrift. Het tijdschrift leest lekker en is inhoudelijk erg sterk en uitgebreidt.

Op de site van de makers staat het volgende te lezen:

"This issue is absolutely packed with the best stories, images and videos from around the world. Inside we have an interview with the man who breaks the Internet, none other than Danny MacAskill! We also investigate how your mindset can change the way you ride, think positive on the trails and you will ride faster. Plus Damien Rosso checks out Digne in France, which is possibly the closest you can get to Utah style terrain in Europe… Richard Kelly is on hand with the Technique and we have bikes on test from Cube, DMR, Pivot and Trek, there is plenty more inside so be sure to check it out!

Op de site kun je je aanmelden, zodat je direct op de hoogte bent van de nieuwste uitgave van dit MountainBike Magazine!  Klik HIER om IMB #39 direct te lezen.

Vandaag hebben we weer een nieuwe Route-Video toegevoegd.

routevideoEr is een route video toegevoegd van de route in: Den Haag (De Uithof). 
De Route-Video's zijn vaak gemaakt door, of in samenwerking met vaste berijders van de route. Samen met de andere gegevens op deze site geven ze een nog betere indruk van een mountainbikeroute. Op deze manier is nog beter vooraf te bepalen voor welk type mountainbiker de route geschikt is.

Je vindt de Route-Video op de pagina met informatie over de route.

Heb jij ook een Route-Video gemaakt? Laat het ons weten! De redactie zal dan beoordelen of jouw Route-Video geschikt is voor publicatie.

FuturumShop Gripgrab

Gratis MTB Magazine 

imbfreemagazine

 

Velozine logo

Facebook 

Twitter 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fcloc9 #eef12140 #200714072153