Wielersportbond NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) behartigt de belangen van de sportieve racefietser, de mountainbiker en de recreatieve fietser.

Zij zet zich in voor kwaliteit en veiligheid binnen de wielersport. De NTFU is erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en aangesloten bij sportkoepel NOC*NSF en mountainbike-organisatie IMBA Europe. De ruim 60.000 fietsers, die via een vereniging of individueel verbonden zijn met de NTFU, profiteren van de activiteiten die NTFU-verenigingen organiseren, zoals toertochten, clinics en trainingen. De NTFU ondersteunt deze verenigingen door het bieden van specialistische en praktische informatie. 
Meer info: NTFU.nl

Singletracks is onderdeel van wielersportbond NTFU en zet zich in voor de belangen en behoeften van mountainbikers.

Wij scheppen de voorwaarden zodat jij in Nederland onbezorgd kan mountainbiken. Samen met onze vrijwilligers en verenigingen zetten we ons in om onze natuur toegankelijk te houden voor mountainbikers, zijn we betrokken bij de aanleg van nieuwe routes en stimuleren we het onderhoud van bestaande routes.
Als lid van Singletracks krijg je korting op deze trainingen en clinics en ook op alle tochten in onze kalender. Verder is je fiets verzekerd tegen schade en ontvang je ons Fietssport Magazine.
Meer info: Singletracks.nl

Wielersportbond NTFU is lid van IMBA Europe en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de oprichting van de Europese tak van de International Mountain Bicycling Association.

NB Informatie IMBA 600x380

IMBA heeft haar wortels in de VS, waar de organisatie in 1988 opgericht werd om de belangen van mountainbikers te vertegenwoordigen. In de loop der jaren heeft IMBA zich gespecialiseerd in de aanleg van duurzame mountainbikepaden en bikeparken.

Door middel van Trail Schools wordt deze kennis ook steeds vaker overgedragen op vrijwilligers.
Meer info: IMBA.com en IMBA Europa

Tracks & Trails heeft veel kennis en ervaring opgebouwd met het bouwen van duurzame mountainbikeroutes.

Een duurzame mountainbikeroute veroorzaakt geen schade aan bodem en flora, minimaliseert de overlast voor dieren en andere bosbezoekers en is interessant, veilig én uitdagend voor mountainbikers. Om dit te bereiken bouwt Tracks & Trails nieuwe singletracks.  

NB Informatie TracksTrails 600x380

trackstrailsHet bouwen van duurzame mountainbikeroutes vergt kennis op verschillende vakgebieden, zoals routebouwen, ecologie, natuur- en omgevingswetgeving, recht, cultuurhistorie, bosbeheer, hydrologie en bodemkunde. Bovendien is kennis noodzakelijk over de wensen en eisen die mountainbikers stellen aan een route. Tracks & Trails combineert deze kennis op een unieke manier en heeft bovendien ervaring opgedaan met de bouw van honderden kilometers mountainbikeroutes.
Meer info:
Trackstrails.nl

De natuurgebieden worden gebruikt door vele recreanten die allen op hun eigen manier willen recreëren zonder daarbij last van elkaar te hebben.

NB Informatie Off Road Code 600x380

Om dit te bewerkstelligen zijn er een aantal regels waaraan een ieder zich dient te houden. Deze regels zijn verzameld in de MTB Off the Road Code. Klik HIER om de code te bekijken.

Buiten Code: Daar naast hebben natuurorganisaties en sportbonden in Nederland de handen ineen geslagen. Met de ‘Buitencode’ willen zij de omgang tussen bezoekers van natuurgebieden op een positieve manier beïnvloeden: “Geef een ander de ruimte en bescherm de natuur waarvan je geniet!” Klik HIER om de code te bekijken.

FuturumShop Gripgrab

Gratis MTB Magazine 

imbfreemagazine

 

Velozine logo

Facebook 

Twitter 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fcloc9 #eef12140 #200714072153