imbabouwenEigenaren Staatbosbeheer en Landgoed Pijennburg zijn samen met Stichting MTB Heuvelrug eind 2017 van start gegaan met de aanleg van de nieuwe route. Momenteel is een deel van de route klaar rond de kuil van Drakensteyn. Het pad slingert langs de wanden van de kuil en heeft enkele leuke natuurlijke pumptracks.

De route heeft nu een lengte van zo'n 2 kilometer maar wordt uitgebreid tot ongeveer 10 kilometer. Een deel zal dan overlappen met de bestaande route Lage Vuursche. De werkzaamheden zullen in het eerste kwartaal van 2018 worden afgerond. Klik hier voor uitgebreide informatie over de nieuwe route. Zodra de route helemaal klaar is zullen wij uiteraard de info updaten.

MTBroute Lage Vuursche
Momenteel wordt ook de bestaande MTBroute Lage Vuursche onder handen genomen. Ook hiervan zullen de laatste werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2018 worden afgerond. Het laatste gps track staat op onze site. Uiteraard zullen we deze gegevens zodra de route helemaal af is weer updaten. Klik hier voor de beschrijving van MTBroute Lage Vuursche.

Voor de route is net als de andre routes op de Utrechtse Heuvelrug een vergunning vereist. Klik hier voor meer info over het vignet

 

verbodenmtbersDoor de recente veelvuldige regenval is de MTBroute Maastricht(St. Pietersberg), plaatselijk aangeduid als "St Pietersberg MTB route, rondje D’n Observant", voorlopig gesloten.
Op korte termijn wordt er een programma opgesteld om de route te repareren en zo snel als mogelijk weer open te stellen.
Verdere informatie volgt.

Er lijken toch mountainbikers te komen in het Joh Smit Park in Zuidhorn.

imbaoverlegMaandagavond tekende zich een meerderheid in de gemeenteraad uit voor dit burgerinitiatief. Op verzoek van de tegenstanders is de stemming uitgesteld tot januari. Tot zolang moeten de initiatiefnemers wachten.

De fracties van CDA, ChristenUnie en PvdA (10 raadsleden) spraken zich tijdens de historisch druk bezochte raadsvergadering voor de aanleg van het MTB-parcours. Zeven raadsleden zijn tegen. Dat zijn de raadsleden van GroenLinks, D66 en VVD.
Veel omwonenden van het Joh Smit Park en het aanpalende waterpark zien de komst van de mountainbikers als aantasting van het rustige en natuurlijke karakter van beide parken. Ook de veiligheid van wandelaars die nu druk gebruikmaken van de parken, is volgens de buurtbewoners in het geding.

Begrip
CDA, CU en PvdA toonden begrip voor de vrees en bezwaren van de omwonenden. Zij willen aan de de bezwaarde buurtbewoners tegemoetkomen door een jaar na de aanleg een evaluatiemoment in te bouwen. Eventuele knelpunten kunnen dan op een rijtje worden gezet om hiervoor vervolgens een oplossing te zoeken.
De bestemmingsplannen van beide parken moeten nog worden aangepast. Nu al is duidelijk dat de aanwonenden bezwaren gaan indienen. Dat betekent dat het mogelijk nog wel één of meerdere jaren kan duren voordat de route er ligt.

Onrust
GroenLinks-voorman Klaas-Wybo van der Hoek noemde de onrust die is ontstaan rond dit burgerinitiatief ‘on-Zuidhorns’. Hij stelde voor alternatieve locaties te onderzoeken, maar vond hiervoor bij CDA, CU en PvdA geen gehoor. Zij blijven erbij dat het burgerinitiatief prijzenswaardig is en willen dit niet frustreren.
Bron: Dagblad van het Noorden

TILBURG - De mountainbikers die vlassen op fietsen in Stadsbos013 kunnen de draad weer oppakken.

imbabouwenVlak na nieuwjaar kunnen ze beginnen aan de aanleg van een deel van het parcours in dat gebied. Ondanks in totaal 36 bezwaren en reacties die zijn ingediend tegen de aanlegvergunning.
De gemeente verleende die in oktober. Een omstreden besluit, zo was toen al duidelijk.

Een mini-graafmachine gaat de bovenste strooisellaag opzij schuiven in het bos op het meest zuidelijke deel van de route, parallel aan de A58. Dit stuk is eigendom van TWM Gronden, dat eerder al medewerking toezegde. Voor dit parcoursdeel zijn geen specifieke bezwaren ingediend tegen de aanlegvergunning, en dan kan er 'op eigen risico' worden gestart zonder dat de hele bezwaarprocedure is doorlopen.

Maar dan nog liggen er 36 bezwaren en reacties, meldt de gemeente. Een bezwarencommissie gaat die analyseren op ontvankelijkheid, en schrijft waarschijnlijk voor eind januari een hoorzitting uit. De gemeente bekijkt intussen ook of ingediende verbetersuggesties en bezwaren alsnog verwerkt kunnen worden in het definitieve routeontwerp.
Bron: BD.nl

Gratis MTB Magazine 

imbfreemagazine

Facebook 

Twitter 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fcloc9 #eef12140 #200714072153