Bij een nieuw plan voor een mountainbikeparcours, hoort een nieuw raadsvoorstel.

imbaoverlegDe Katwijkse gemeenteraad is het erover eens dat wethouder Krijn van der Spijk het geldbedrag dat in 2014 is gereserveerd voor een baan op voormalig marinevliegkamp Valkenburg, niet zomaar kan besteden aan een fietsparcours op een andere locatie. Het bedrag kan niet worden geoormerkt als ’subsidie ATB-parcours waar dan ook’, aldus ChristenUnie-raadslid Ton de Vries.
De voorzitter van afdeling Wielersport van IJsclub Voorwaarts pleitte er afgelopen week in deze krant voor dat een deel van de 105.000 euro, dat voor een dergelijke fietsbaan was gereserveerd, mag worden gebruikt voor een ATB-parcours in het gebied Duinvallei. De wethouder ziet dat wel zitten, maar de gemeenteraad heeft hem teruggeroepen.

Belazerd
,,We voelen ons achteraf belazerd, want we hebben gewoon recht op dat geld’’, reageert Rob Onderwater, bestuurslid van de afdeling Wielersport, op de opvatting van de gemeenteraad. ,,We willen graag een uitdagende volwassen baan, maar de raad zet daar een streep door. Heel frustrerend voor ons, want we zijn al jaren op zoek naar een locatie. Duinvallei is een unieke kans.’’
De raadsleden zijn niet tegen een ATB-parcours, maar vinden de politieke route onjuist. ,,De wethouder moet de rol tussen de raad en het college toch snappen, en niet denken: ik heb nog wat geld in mijn achterzak’’, omschreef PvdA-burgerraadslid Dick van Wielink de situatie. Daarnaast benadrukken de raadsleden dat is afgesproken dat Katwijk geen geld steekt in de ideeën voor Duinvallei. En dus ook niet in het plan van de mountainbikers van de IJsclub.
De invulling van het gebied mag de gemeente Katwijk, die alleen het terrein van tien hectare beschikbaar stelt, niets kosten. Het Q-team, met vertegenwoordigers uit de Katwijkse samenleving, beoordeelt de plannen.

Koninklijke weg
Van der Spijk gaf donderdag toe dat hij het verkeerd heeft aangepakt. Volgens hem is hij eraan voorbij gegaan dat er bij een nieuw plan een nieuw voorstel hoort waarover de gemeenteraad een besluit neemt. ,,Dat was de koninklijke weg geweest en dat realiseer ik me nu.’’ In zijn optiek was de komst van een ATB-parcours de ’kern van de zaak’. ,,En waar die zou komen, maakte niet uit. De doelstelling spreekt me aan: bewegen. Als wethouder sport kun je toch niet anders dan daar enthousiast van worden.’’
De IJsclub baalt enorm van de situatie. Zonder dat geld kan het plan voor een parcours van vijf kilometer, dat tot en met 1 juni kan worden ingediend, mogelijk niet worden waargemaakt.
,,Het kan ook buiten het Q-team om, maar zo creatief wil de raad niet zijn’’, zegt Onderwater. ,,Die roept nu dat partijen alleen iets kunnen realiseren zonder financiële hulp van de gemeente. Ik ben benieuwd welke initiatiefnemer dat voor elkaar krijgt.’’ De vereniging staat vandaag wel op de markt in Duinvallei waar de ideeën worden gepresenteerd.
Bron: Leidsch Dagblad

Wijster/Beilen - Goed nieuws voor atb-ers en andere sporfietsers: de 'VAMberg' in Wijster krijgt twee uitdagende fietsparcoursen.

imbaoverlegOok als hardloper zul je er thuis voelen. In oktober begint de uitvoering en medio volgend jaar moet het klaar zijn.
Er zitten pittige klimmetjes in met een stijgingspercentage variërend van 3 tot 16 procent in de route van 2,3 kilomter. Zuidelijk van de begroeide afvalberg komt een atb-route van 3,4 kilometer. Er zitten 20 bochten in, een kasseienstrook en een start/finishstraat. De VAM-berg wordt ten behoeve van een extra recreactieheuvel deels hoger dan de huidige 56 meter boven NAP, maar blijft binnen de norm van 68 meter NAP. Deze verhoging moet in 2021 klaar zijn.

De grote lijnen van dit plan van de provincie werden woensdagmiddag gepresenteerd in het gemeentehuis in Beilen. Wethouder Lohuis is er enthousiast over en niet alleen vanwege de uitstraling voor 'zijn' gemeente: 'We hebben iets moois kunnen doen met die afvalberg samen met de provincie en andere partners. Wat zou het mooi zijn als de rotonde van de vele atb-routes in Drenthe op de VAM-berg zou komen.'

In 2016 werd met de eigenaar van de afvallocatie, Attero, afgesproken om een openstelling van het afvalterrein te realiseren voor recreatief gebruik.
Het VAM-bergplan maakt deel uit van het streven van de provincie om ook in 2020 de fietsprovincie van Nederland te zijn.

Bron: De Krant van Midden-Drenthe

Ter info voor iedereen die aankomend weekend op de lokale trails rondom Gulpen wil gaan rijden (bericht is opgesteld in samenspraak met de organisatie van de Trailrun:

routeletopKoning van Spanje Trailrun
Aankomend weekend 6 en 7 mei is er vanuit Gulpen de Koning van Spanje Trail, een uitdagende Trailrun over geweldig mooie paden door het Zuid-Limburgse landschap met als maximale afstand 32 en op zondag zelfs 43km. Afstanden die op de mountainbike voor sommigen al uitdagend zijn.

De routes worden met heel veel zorgvuldigheid gemaakt en in overleg met verschillende partijen, waaronder Staatsbosbeheer, zodat iedereen zo min mogelijk "last" heeft van elkaar. Het is echter niet te vermijden dat de route van de trail op enkele stukjes gebruik maakt van de MTB routes (bijvoorbeeld door het Vijlenerbos). Hou dus een beetje rekening met elkaar, het kan zijn dat je een hardloper / trailrunner tegenkomt op de routes, deze mensen zijn bezig met een wedstrijd voor het NK Trailrunning en mogen daar dan overheen, ga niet met ze in discussie en verwacht dit weekend geen nieuwe Strava records neer te zetten.

Share the track and don't become a Stravasshole

Vandaag hebben we weer een nieuwe Route-Video toegevoegd.

routevideoEr is een route video toegevoegd van de route in: Zeeland (Rondje Maashorst). 
De Route-Video's zijn vaak gemaakt door, of in samenwerking met vaste berijders van de route. Samen met de andere gegevens op deze site geven ze een nog betere indruk van een mountainbikeroute. Op deze manier is nog beter vooraf te bepalen voor welk type mountainbiker de route geschikt is.

Je vindt de Route-Video op de pagina met informatie over de route.

Heb jij ook een Route-Video gemaakt? Laat het ons weten! De redactie zal dan beoordelen of jouw Route-Video geschikt is voor publicatie.

Gratis MTB Magazine 

imbfreemagazine

Facebook 

Twitter 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fcloc9 #eef12140 #200714072153