verbodenmtbersVan de secretaris van Toer Club Ouddopr kregen wij het volgende bericht:
"Na overleg met de Gemeente Goeree-Overflakkee en andere natuurinstanties is besloten om het onderhoud van de MTBroute Ouddorp te staken. De route zal geleidelijk dichtgroeien.
Ondertussen zijn er gesprekken gaande om in de buurt van Ouddorp (Zuid-Holland) een nieuwe MTB route te gaan aanleggen. Zodra er meer bekend is zullen wij dit melden." alsdus Jaap Sandifort van Toer Club Ouddorp.
De route is inmiddels uit ons overzicht gehaald.

Vandaag hebben we weer een nieuwe Route-Video toegevoegd.

routevideoEr is een route video toegevoegd van de route in: Windraak. 
De Route-Video's zijn vaak gemaakt door, of in samenwerking met vaste berijders van de route. Samen met de andere gegevens op deze site geven ze een nog betere indruk van een mountainbikeroute. Op deze manier is nog beter vooraf te bepalen voor welk type mountainbiker de route geschikt is.

Je vindt de Route-Video op de pagina met informatie over de route.

Heb jij ook een Route-Video gemaakt? Laat het ons weten! De redactie zal dan beoordelen of jouw Route-Video geschikt is voor publicatie.

routebouwenGROESBEEK - De mountainbikeroutes in het Rijk van Nijmegen worden stevig onder handen genomen. Ze worden uitdagender en beter van kwaliteit. Zo moet straks het grootste aaneengesloten netwerk van mountainbikeroutes in Nederland ontstaan.

Het plan voor de aanpak van de mountainbikeroutes komt van vier verenigingen uit het Rijk van Nijmegen, waaronder de Nijmeegse MTB-vereniging Licht Verzet. Alex Peters van die vereniging fietst graag in de bossen rondom Groesbeek. 'Het mooie van Groesbeek is het prachtige hoogteverschil.'

Peters wijst ook op de brede paden waar de mountainbiker eigenlijk een beetje van gruwt. 'De mountainbikeroutes in deze omgeving zijn ooit aangelegd als paden waar de natuurbeheerders met hun voertuigen overheen kunnen rijden. Later hebben ze er pas de functie van mountainbikeroute bij gekregen.' In de ogen van Peters en zijn mountainbike vrienden zijn de paden dan ook 'een beetje saai.'

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video)

De huidige mountainbiker komt wat dat betreft beter aan zijn trekken bij de Utrechtse Heuvelrug waar zogenoemde 'single track' paden liggen. Smalle paden met veel hoogteverschil, die veel slingeren. In de bossen rondom Groesbeek zoekt de mountainbiker tegenwoordig veelal zelf zijn uitdaging door eigen routes te kiezen. En dat is niet de bedoeling.

'Die M staat niet voor modder!'
Een andere reden om van de de route af te wijken is om de vele modderplassen te ontwijken. Alex Peters: 'Soms zegt die boswachter: waarom ga je niet door het water heen. Ja, mountainbiken: die M staat niet voor modder. Maar staat voor de mountain, de berg.' De paden moeten dus niet uitdagender, maar ook van betere kwaliteit worden gemaakt.

MTB Licht Verzet heeft samen met de andere verenigingen een plan opgesteld en ingediend bij de diverse betrokkenen. En met succes! De provincies Gelderland, Limburg en de gemeentes Mook& Middelaar, Nijmegen, Heumen en Berg en Dal steken samen maar liefst 120.000 euro in het project. Toerisme wethouder Sylvia Fleuren van Berg en Dal legt uit waarom. 'Voor ons is het belangrijk dat er veel mensen op af komen. Dat ze gebruik maken van alle andere mogelijkheden die onze gemeente en de regio te bieden heeft. Denk aan de horeca, misschien zelfs overnachtingen.'

De vrijwilligers van de verenigingen gaan zelf de routes aanleggen en onderhouden.

Bron: Omroep Gelderland

verbodenmtbersDe MTBroute Herpen in Noord-Brabant is op zaterdag 21 oktober vanaf 9 uur gedeeltelijk afgesloten.

Dit in verband met het jaarlijkse Halloween evenement. Het gaat om het gedeelte achter het Hoessenbosch theater tot aan de Konijnenberg. Ook aan de kant van de ingang van het theater is het afgesloten. (Dit hoort overigens niet tot de route). 

Haloween

Gratis MTB Magazine 

imbfreemagazine

Facebook 

Twitter 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fcloc9 #eef12140 #200714072153